Jumaat, Julai 03, 2009

mod: kuarantin H1N1

percaya atau tidak, aku sekarang tergolong dalam kelompok yang dipaksa kuarantin diri sendiri. hal ini kerana setakat ini ada 8 orang yang terlibat dengan APPS sah positif H1N1. maka, kami semua ahli sekretariat APPS yang masih ada di usm dikumpulkan di suatu tempat yang dinamakan hilton. usm pon ada hilton, jangan main-main, tapi semestinya kondisinya tidaklah seperti hotel hilton. tapi yang penting, ada wifi. hahahahhahahahhahaha mari gelak jahat.

tapi bosanlah kena kuarantin sampai 8 julai sekurang-kurangnya. tak boleh nak joli-joli tengok maraton wayang di gsc. tak boleh nak lepak-lepak mamak. tak boleh nak pusing-pusing di queen'sbay. selain itu kami dilarang pergi kuliah. haha. siries, dekan tak nak tengok muka kami di skul sampai 13 julai nanti.

tapi yang paling tak menarik langsung, bila kena pakai topeng. panas satu hal. satu hal lagi orang pandang semacam macam kita ni makhluk marikh yang tak mandi setahun. tadi masa kami beli makanan di kafe yang berdekatan, abang kafe tu macam nak mengelak. layan pon macam tak nak layan. cakap pon tak nak pandang. dahlah masak tak sedap.

tapi mungkin aku bersangka buruk. agaknya dia baru lepas gaduh dengan awek ke, mana tahu kan, kan? satu hal mungkin dia takut. tak apa bang, esok saya tak pakai topeng dah. hahahaha.-habis-

Tiada ulasan: