Khamis, Oktober 08, 2009

entri khas buat julung-julung kali: sila jangan baca masa minum air sirap.

*PERHATIAN! GAMBAR LELAKI YANG DITAMPILKAN DALAM ENTRI KALI INI BUKAN GAMBAR BF SAYA.

DIA KAWAN SAYA (SINGLE BUT NOT AVAILABLE, EHEM), TAPI SAYA TERPAKSA MENJADIKAN DIA PASANGAN PALSU DEMI MENYERTAI CONTEST YANG DIWAR-WARKAN OLEH AMAR (APAKAN DAYA SAYA TAK ADA PASANGAN ISK ISK ISK).

HARAP PEMBACA TAK TERLEBIH EKSAITED MENYANGKA SAYA AKAN KAHWIN TAHUN DEPAN HAHA. KEPADA LELAKI DALAM GAMBAR, PINJAM SEKEJAP HAA GAMBAR KAU.







Tidak mengapa jika kamu tidak berminat untuk bermain bola sepak yang BOOLAT,
sebab bola tampar pun BOOLAT juga.

Tidak mengapa jika rambut barumu dikutuk dan dihina,
sebab mereka cuma cemburu dengan gel rambutmu yang berjenama.

Tidak mengapa jika kaca mata putihmu dikatakan sama dengan milik seseorang yang lain,
sebab tak kira apa yang kamu pakai sekalipun, kamu tetap tak sama dengan orang lain.

Tidak mengapa jika kamu sangat gila membeli-belah,
sebab saya rela sakit kaki mengikut kamu walaupun saya tak gila macam kamu.

Tidak mengapa jika orang kata kamu suka membebel,
sebab saya rela mendengar apa saja yang kamu bebelkan kerna bunyinya indah.

Tidak mengapa jika kamu tak mampu membelikan saya sepasang kasut bertatah berlian,
sebab saya cuma pakai selipar.

Tidak mengapa jika kita tidak memakai baju yang sama warna,
sebab kita memang tidak pernah meminati warna yang sama.

Tidak mengapa jika kamu ingin melompat seperti monyet tak sedar diri,
sebab saya akan lompat seperti monyet juga supaya sama comel macam kamu.




BOOLAT biskut kerana acuan Mak Siti,
BOOLAT perut sebab tak bersenam,
cinta tak berbentuk BOOLAT, tapi berbentuk hati,
apa lagi, belanjalah I makan nasi ayam!






sekian entri untuk kali ini. segala kesulitan dan muntah darah amat dikesali.
hahahahaha

[kemaskini] jika anda berminat untuk menyertai, sila ke link blog cik K-UN ini untuk terma dan syarat penyertaan.

**gambar diambil di Kawah Putih, Bandung. kami ke Bandung untuk program Baktisiswa Farmasi USM-UNPAD di Desa Cipelah.

12 ulasan:

K~UN berkata...

romantiknya ayat2 biskott nih..
hehe..
bagi la kat org yg dlm gbr tuh ayat2 nih.konfem boleh kawen thn dpn!
hehe..

tunggu sampai 6 nov nanti K~UN umumkan pemenangye?

biskott berkata...

hahaha. mana boleh, lelaki itu orang lain punya.

btw, terima kasih kerana menerima penyertaan saya! :D

Amar Amirah berkata...

eecececce....
mule2 kekasih 'palsu' lah... nanti lama2 jadi kekasih pojaan hatiku...
ehhh...jgn marah ye awek kepade lelaki itu...gurau2 dengan diebah jee....

mane boleh menggunekan lelaki org lain...
dieba sorook bf die k-un!! ;P

biskott berkata...

ada pulak.mati kena libas dengan parang nanti.

ehem, k-un bagi je guna lelaki orang lain. wakakaka.

btw, aku pun tak ingatlah sorok bf kat mana. lupa dah.
hahahahhahaha :P

*perenggan ketiga dalam komen ini sekadar gurauan. saya masih single dan available. tehehehe.

Tanpa Nama berkata...

woit... aper cer..? ade ke ko post gambo aku kat cni, glamour la sgt... nasib bek pejang bg tau aku suruh tgk blog ko...

2ndly, sodap eh puisi ko, menusuk ke kalbuku... huhuhu...

xpe2 kali ni den boghi ko pinjam gamba den... len kali aku charge...

huhuhuhu...
yg benar
-farred_arefiefy-
(jejaka yg "sigle but not available" tu)

biskott berkata...

tengok, tuan punya muka dah datang.
wakaka.

den gali2 folder, gamba yang ni je sesuai.
doa2 la den monang contest ni sebab den nak hadiah!! :D

aLeen aVriL berkata...

huhuuu.....best ler entri tuk contest nih....

biskott berkata...

aleen: entri kamu lawak sebab banyak betul boolat!hehe.

sama2lah kita berusaha. hoyeah!

joegrimjow berkata...

terbaik punya entry
hoho

biskott berkata...

terima kasih kerana rajin membaca. malu pulak. haha ^^

Amar Amirah berkata...

dieba!!! ko menang!!! yeayyy!!

biskott berkata...

amar: YAAYY!!! :D