Ahad, Februari 28, 2010

mind my English

when i type SMS/do assignments/type FB comments in English, i tend to do the grammar-checking and correct the mistakes, if any. of course, it would not be 100% correct, but writing in English makes me very enthusiastic to achieve the best i want it to be (if it's about typing SMS/FB comments, i'd excuse the spelling because of the short forms) and ensure the sentences i made, sound nice.

what the heck, they are just SMSs, FB comments, or course assignments, not English writing tests. kadang-kadang kan, ambil masa yang lebih lama kalau buat semua tu sebab baca banyak kali, tengok ada silap kat mana-mana haha.

*if i'm not sure about the spelling or usage of words/verbs, i'll grab my old Oxford dictionary and check about them. that's why i still bring my old Oxford dictionary even though i'm no longer taking English courses. people sometimes questioned me for doing that: kenapa rajin betul bawa kamus ni? bukannya ada kelas English lagi punn.

*if somebody asks me the meaning of an English word, if the dictionary is accessible, i would find for them if i don't have any idea about it in my mind. it's kind of weird huh, whereas i should have just said: sorry, i don't know.

macam freak pun ada haha.

i remembered when i was in form 1 and form 2, i always made grammatical errors while writing English essays; selalunya sebab mula-mula cerita guna past tense, lepas itu tiba-tiba 'ter'guna present tense tak semena-mena. of course, Teacher Rahimaton would circle and strike here and there, red. when i looked at Bella's (a friend of mine) paper, i was like, "WHOA". dahlah dia pandai menulis (she made the stories like real. i love to read hers), kesilapan yang dia buat boleh bilang dengan jari kot. sangaat kagum masa tu. when i was in form 3, i started to be cautious about the grammar when doing the essays. i promised to myself (at that time), i wanted to be as good as Bella too (gila dia jadi idola dan sumber inspirasi haha). i was no longer like tulis sesuka hati syok sendiri. i would spend some time read the essays all over again to screen for grammatical/spelling errors. with that, i was rewarded: less red circles/strokes. i was SOOO HAPPY I COULD DIE kot at that time.


i guess, that's where it all started. haha.

believe it or not, masa kelas English, kalau Teacher tak ada, aku baca kamus Oxford tuu. gila orang nerd pun tak buat macam itu aku rasa haha (sebenarnya sebab buku itu saja yang aku ada masa itu, jadi bosan-bosan selak kamus saja lah).


when it comes to English speaking, i keep playing and arranging the things i want to say in correct sentences with the correct grammar, in my head. susun ayat lah orang kata since i'm not very fluent in English speaking. tapi, bila bercakap, berterabur juga semua haha. grammar entah ke mana, pronunciation pun entah ke mana sebab nervous haha. mind me, the most important thing is CONFIDENCE. i can see that most of my non-malay friends speak English like berabuk-abuk la orang kata. i myself think that "whoaa hebat gila speaking". but then, if you listen well, some of them don't even care about the grammar. memang tunggang-langgang macam kereta api kena hi-jacked. but then again, it all goes back to CONFIDENCE. bila dah berkeyakinan, orang dah tak nampak semua yang tunggang-langgang tu kan hehe.


dahlah, aku nak sambung baca nota. esok kuiz. 1 jam 35 minit aku taip entri ni haha.

5 ulasan:

toupeque berkata...

biskot..
teacher rahimaton mmg garang gile..
kdg2 aku rasa dia suka marah kat aku..4tahun aku blaja english dgn dia..ape2 pun bg aku acap,bella mmg dewa dewi english class..haha

Are::Teem berkata...

wowowo
cik biskot hebat la ko baca kamus..!!!!!!!!!!!!

biskott berkata...

topek: walaupun dia garang, aku rasa dia comel. hehe. aku suka tengok dia dalam kelas. oh ya, acap! tapi aku tak pernah baca esei dia hehe.

ateem: haha aku takde pilihan da. itu saja benda yang boleh dibaca. takkan nak selongkar meja orang lain pulak. hehe

toupeque berkata...

biskot mmg rajin baca buku...ulat buku

biskott berkata...

topek: aishh mana ada. aku rajin tido.haha