Sabtu, November 27, 2010

complexity

pendiam. low self-esteem. banyak fikir benda remeh. itu aku.

aku tak tau aku ada penyakit ke apa. mungkin juga inferiority complex. huhuh. it's like untuk setiap tindakan/pandangan/pendapat yang aku nak suarakan, aku selalu/mesti fikir apa efek dia, apa orang lain akan cakap, apa patut aku buat kalau benda yang aku suarakan tu tak betul/salah, pandangan serong orang lain. ayat cliche "tak payah peduli apa orang lain cakap". it's not easy as it seems to be. aku tekankan, bukan senang. masalah? memang masalah. penat berperang dengan diri sendiri. dah lah banyak kali kalah. nampak macam remeh kan.

macam paranoia pun ada. huhuh.

1 ulasan:

raihana berkata...

salam.
hai dibah,pekaba?
nway bc entry ko kali ni,kita ada mslh yg sama..huhu..aku pon rs cmtu sblm nk ckp smpaila kdg2 rs xnk ckp ape2 la.sbb pikirkan impact dari ckp tu tlbih2,trus la xckp..hehe..

p/s:kdg2 pikir kompleks ni bgus utk effect sblm n slps tp kalau tlbih2,gawat jgk dibuatnye..hehe..btw moga2 tjmpe ngn solutionnye ek..=)